Skype

Skype contact

BEMIDDELING VIA INTERNET EN SKYPE

Sinds medio 2013 is Mr. Visser een gecertificeerde online mediator. Bemiddeling via het internet biedt mogelijkheden en beperkingen. Bemiddeling gebeurt via een beveiligde internetsite onder toezicht van JURIPAX. Partijen communiceren in deze methode in beginsel alleen via de mediator, niet rechtstreeks met elkaar. Men kan aan de eigen zaak werken als het uit komt en er hoeven geen ‘’live” afspraken gepland te worden. Het is ideaal voor partijen die zich op grote geografische afstand van elkaar bevinden of voor partijen die niet met elkaar aan tafel willen. Soms wordt gebruik gemaakt van video conference of skype. Ook is het mogelijk om de bemiddeling deels via internet en deels live te laten verlopen.

Bemiddeling online stelt specifieke eisen aan partijen en aan de mediator/behandelaar(s). Online kan echter net zo goed tot resultaat leiden als “live”. Omdat online voornamelijk schriftelijk verloopt is het handig als partijen zich thuis voelen in geschreven communicatie. Van de mogelijkheden van video conference of skype kan aanvullend gebruik worden gemaakt. Vaak wordt bemiddeling via internet in minder tijd (dus met minder kosten) gerealiseerd dan een “live” bemiddeling.

SKYPE IN LETSELSCHADE-ZAKEN

Ook in de letselschade-zaken wordt er (steeds meer) gebruik gemaakt van de communicatiemogelijkheden die skype biedt. Voor cliënten die in het buitenland wonen, verder weg wonen of slecht ter been zijn kan skype een nuttige aanvulling op of vervanging zijn van de “normale” kantoorbespreking.