MR STEEF TOP

Mr. J.S. Top werkte tot 1/1/2018 ruim 25 jaar als gespecialiseerd letselschade-advocaat. Van 1979 tot 1982 is Steef Top werkzaam geweest in de sociale praktijk in Rotterdam.

Van 1982 tot 1986 was Steef Top juridisch medewerker van OSR (Stichting Opleidingen Sociale Rechtshulp) te Utrecht en van 1994 tot 1998 was hij werkzaam als advocaat bij het advocatenkantoor Beer te Amsterdam. In zijn functie bij de OSR heeft hij vele cursussen en studiedagen georganiseerd op het gebied van het personenschaderecht.

Ook is hij auteur bij studiecentrum Kerckebosch op het gebied van letselschade. Vanaf 2013 t/m 2019 werden door hem de studiemiddagen Europese Ongevallen, Letselschade en Sociale Zekerheid en Actualiteiten Letselschade (Overlijdensschade, Deelgeschillen, Huishoudelijke hulp en Werkgeversaansprakelijkheid) georganiseerd.

Tot 1/1/2018 was Steef Top lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA), de vereniging Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP), de Werkgroep Artsen en Advocaten (WAA) en de Pan European Organisation of Personal Injury Lawyers (PEOPIL).

Tevens was Steef Top lid van een advocatennetwerk dat samenwerkt met de Whiplash Stichting Nederland (WSN). Voorheen was hij coördinator van dit netwerk.

Vanwege zijn langdurige ervaring met het whiplashletsel (ook wel post whiplash syndroom genoemd) geeft Steef Top op dit gebied second opinions en neemt hij de behandeling van deze zaken regelmatig over van andere belangenbehartigers.

Mr. Top is thans nog als letselschade-specialist (niet-advocaat) verbonden aan Advocatenkantoor Visser c.s.